Cremet skaldyrssuppe

Cremet skaldyrssuppe

Få opskriften på en lækker cremet skalddyrssuppe lavet på store rejer med skal.

4 personer

Ingredienser

  • 500 g rejer med skal
  • 2 skalotteløg
  • 1 stængel selleri
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 100 g cherrytomater
  • 1 håndfuld persille
  • 2 kviste timian
  • 1½ dl hvidvin
  • 8 dl bouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1½ dl hvidløgsflødeost
  • ½ fennikelknold
  • 20 g smør
  • 1 håndfuld dild
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • flute

  1. Pil rejerne, og gem både rejer ogskaller. Hak løgene fint og sellerien ismå tern. Hak hvidløg, og varm olienop i bunden af en gryde. kom løg ogselleri i, og steg et par min. tilsæthvidløg, og steg 1 min. kom skallernefra rejerne i gryden, og steg dem sammenmed fennikelfrø.
  2. Skær tomaterne i små tern, og tilsætdem med persille, timian, hvidvinog bouillon. lad det koge i ca. 8 min.,og hæld grydens indhold gennemen sigte. kasser skallerne, og bevarvæden.
  3. Pisk fløde og majsstivelse sammen,og hæld det i grundsuppen sammenmed flødeosten. bring suppen ikog under omrøring.
  4. Skær fenniklen i tynde skiver, ogrist dem i smør på en pande. Plukdilden fra hinanden, og drys den på.krydr med salt og peber. kom rejernei suppen, og varm suppen forsigtigtop lige inden servering. Spis suppenmed ristet fennikel og lunet flute.