Daisycupcakes: Fineste cupcakes med margueritter

Daisycupcakes: Fineste cupcakes med margueritter

I anledning af Dronningens fødselsdag den 16. april har Hjemmets Sandra Leigh Draznin bagt nogle dejlige vaniljecupcakes med citrus. Kagerne har fået et lag smørcreme og er pyntet med fine margueritter af fondant. Her får du opskriften på de fine cupcakes med blomster, som vil gøre lykke på ethvert kagebord. Også selvom Dronningen ikke har fødselsdag. Se her, hvordan du bager cupcakes med blomster:

12-14 cupcakes

Total:1 time 50 minutter

Arbejdstid:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 12-14 stk.
  • Arbejdstid: 1-2 timer
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryseegnede uden pynt
  • Kager:
  • 175 g smør (blødt)
  • 175 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 3 æg
  • 1 lime/citron (økologisk)
  • 175 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 2 tsk. bagepulver
  • Smørcreme:
  • 75 g smør (blødt)
  • ca. 250 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker (eller 2-3 tsk. citrussaft)
  • evt. 1-2 spsk. mælk (eller fløde)
  • evt. frugtfarve
  • Pynt:
  • 12 fondantblomster (se boks længere nede – eller spiselige blomster som f.eks. tusindfryd, kamille, morgenfrue eller hjulkrone)

Sådan bager du cupcakes med blomster

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk smør og sukker let og luftigt med en håndmikser. Pisk vaniljesukkeret i. Pisk æggene i ét ad gangen, og tilsæt fintrevet limeskal.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen, og pisk det i dejen ved lav hastighed ad 2-3 omgange.
  4. Fordél dejen i 12-14 muffinforme – de skal være 2/3 fyldte.
  5. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 20 min. Tjek med et træspyd, om kagerne er gennembagte, og stil dem til afkøling på en bagerist.
  6. Smørcreme: Pisk smørret luftigt i ca. 1 min. med en håndmikser. Pisk sigtet flormelis i lidt ad gangen, og smag til med vaniljesukker.
  7. Pisk evt. mælk i til passende konsistens, og tilsæt evt. lidt frugtfarve.
  8. Smør hver kage med smørcreme, og glat evt. cremen med en lille palet dyppet i varmt vand.
  9. Pynt med fondantblomster eller spiselige blomster.

SÅDAN LAVER DU FONDANTBLOMSTER:

  • Rul 200 g hvid fondantmasse (eller sugar paste) ud på en silikonemåtte i 1½-2 mm’s tykkelse.
  • Udstik ca. 24 blomsterhoveder med en margueritte-udstikker.
  • Læg dem sammen 2 og 2, så bladene ligger lidt forskudt, og tryk dem let sammen på midten.
  • Bland lidt fondantmasse med gul frugtfarve, og lav ca. 12 små kugler.
  • Tryk dem let flade, og stik små huller i overfladen med en tandstikker.
  • Pensl dem med lidt vand, og sæt dem på hver blomst.
  • Lad blomsterne tørre – evt. i hver sin lille skål, så de får lidt facon.