Fine cupcakes med græskar
Disse fine cupcakes med græskar smager himmelsk og er perfekte at servere for dine gæster på en smuk efterårsdag.
12 stk.
Total:50 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- Muffins:
- 3 æg
- 300 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. kanel
- 2 tsk. ingefær
- 1 tsk. salt
- 350 g hvedemel
- 1 tsk. natron
- 3 tsk. bagepulver
- 1 citron
- 350 g revet græskar
- 75 g hakkede hasselnøddeflager
- 125 g rosiner
- 2 dl vindruekerneolie
- muffinforme
- 60 g blødt smør
- 250 g flormelis
- 1 spsk. appelsinsaft
- 1 past. æggehvide
- 1 knivspids salt
- nødder og farvet sukker
Sådan gør du:
- Muffins: Pisk æg og sukker lyst og cremet. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Tilsæt vaniljekorn, kanel, ingefær og salt i æggesnapsen. Rør mel, natron og bagepulver i dejen.
- Riv skallen af citronen. Riv græskarret fint.
- Rør citronskal og revet courgette i dejen sammen med hasselflager, rosiner og vindruekerneolie.
- Hæld dejen i muffinforme, og bag kagerne i 25-30 min. Test med et spyd, om de har fået nok. Er spyddet tørt, er kagerne færdige. Afkøl dem på en bagerist.
- Icing: Rør smør, flormelis og appelsinsaft sammen. Pisk hviden stiv med en knivspids salt.
- Vend den stift piskede æggehvide sammen med smørcremen.
- Pynt kagerne med glasur, nødder og sukker.