Cupcakes med græskar

Fine cupcakes med græskar

Disse fine cupcakes med græskar smager himmelsk og er perfekte at servere for dine gæster på en smuk efterårsdag.

12 stk.

Total:50 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • Muffins: 
  • 3 æg
  • 300 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. ingefær
  • 1 tsk. salt
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 citron
  • 350 g revet græskar
  • 75 g hakkede hasselnøddeflager
  • 125 g rosiner
  • 2 dl vindruekerneolie
  • muffinforme
  • 60 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 1 past. æggehvide
  • 1 knivspids salt
  • nødder og farvet sukker

Sådan gør du:

  1. Muffins: Pisk æg og sukker lyst og cremet. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
  2. Tilsæt vaniljekorn, kanel, ingefær og salt i æggesnapsen. Rør mel, natron og bagepulver i dejen.
  3. Riv skallen af citronen. Riv græskarret fint.
  4. Rør citronskal og revet courgette i dejen sammen med hasselflager, rosiner og vindruekerneolie.
  5. Hæld dejen i muffinforme, og bag kagerne i 25-30 min. Test med et spyd, om de har fået nok. Er spyddet tørt, er kagerne færdige. Afkøl dem på en bagerist.
  6. Icing: Rør smør, flormelis og appelsinsaft sammen. Pisk hviden stiv med en knivspids salt.
  7. Vend den stift piskede æggehvide sammen med smørcremen.
  8. Pynt kagerne med glasur, nødder og sukker.

Tip

Farvet sukker kan bl.a. købes på www.bagetid.dk