Cupcakes med kaffe- og karamelcreme

Cupcakes med kaffe-karamelcreme

Disse lækre cupcakes smager himmelsk og ser fine ud. Kagerne er toppet med den lækreste creme med kaffe og karamel. Mums!

12-14 stk.

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Karamel-kaffecreme:

  • 2 blade husblas
  • 1 dl stærk kaffe
  • 100 g dulche de leche (se her på siden)
  • 2½ dl piskefløde
  • 25 g blødt smør

Pynt:

  • 50 g hakket chokolade eller chokoladedrops

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk et æg i ad gangen. Rør citronsaft, mælk og hvedemel blandet med bagepulver i.
  2. Kom dejen i muffinforme. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr., til de er gyldne og gennembagte.
  3. Udblød husblassen i koldt vand 10 min. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i den varme kaffe. Lad det afkøle 10 min.
  4. Rør kaffe og dulche de leche sammen. Pisk fløden til blødt skum. Pisk kaffeblandingen i fløden. Pisk blødt smør i.
  5. Kom cremen i en skål. Lad den stå i køleskabet et par timer. Smør den på kagerne. Pynt med et drys chokolade.

Dulche de leche

Dulce de leche er cremet karamelliseret mælk. Det er lavet af mælk, der er langtidskogt med sukker. Dulche de leche kan anvendes i kager, tærter eller desserter. Læs mere: torsleffs.dk