Daim islagkage opskrift

Skøn islagkage med Daim

Sådan laver du en lækker islagkage med Daim. Her får du en skøn opskrift på en lækker dessert med is og Daim. Daim islagkagen med nøddebund er nem at lave, og du sagtens lave den i forvejen, hvis du skal have gæster. Husk blot at islagkagen skal tages ud af fryseren og stå i køleskabet 20 minutter, inden den serveres. Se her, hvordan du laver en lækker islagkage med Daim og sprød nøddebund:

8 personer

Total:9 timer

Arbejdstid:8 timer

Ingredienser

Bunde til islagkagen:

  • 150 g mandler eller hasselnødder
  • 150 g melis
  • 4 æggehvider

Daimis til islagkagen:

  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 4 blade husblas
  • 2 stk. Daim Dobbel-chokolader (hver på 56 g)

Sådan laver du daimislagkage med nøddebund

  1. Forvarm ovnen til 180°.
  2. Mal mandler eller nødder i en kværn eller i en foodprocessor og bland melisen i.
  3. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mandelblandingen. Put bagepapir i bunden af en stor springform (24 cm i diameter) eller fordel dejen i to mindre forme. Sæt ringkanten på springformen, så den holder på bagepapiret, og fordel dejen jævnt.
  4. Sæt springformen i midt i ovnen og bag den i ca. 20 minutter. Tag formen ud af ovnen og lad den afkøle helt.
  5. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en glas eller metalskål, som du sætter oven i en lille pande eller gryde med småkogende vand. Pisk æggeblandingen indtil sukkeret opløses. Fortsæt med at piske indtil æggeblandingen er en tyk og lys æggesnaps.
  6. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter Klem vandet ud pladerne og smelt dem i en halv deciliter kogende vand.
  7. Hæld den smeltede husblas i en tynd stråle i æggecremen, mens du forsigtigt rører rundt.
  8. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i cremen.
  9. Knus den en pakke Daim med en kagerulle eller en ske, mens den stadig er i pakken og bland de knuste chokoladestykker i cremen.
  10. Hæld cremen over mandelbunden og brug en dejskraber til at jævne overfladen. Dæk springformen til med folie eller et låg og frys islagkagen i mindst 4 timer. Brug en skarp kniv til at løsne islagkagen fra formen.
  11. Tag islagkagen ud af formen og træk bagepapiret af. Placer kagen på et fad og sæt den i køleskabet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  12. Knus den sidste Daim på sammen måde som den først og pynt islagkagen med de knuste chokoladestykker.
  13. Du kan også vælge at pynte daimislagkagen med friske bær i stedet for.