Den bedste banankage med chokolade
Vi elsker bradepandekager. Nemme at bage, nemme at tage med på tur – og så holder de sig længe på køl. Her har vi bagt en skøn banankage, der bages med toppingen i bunden af formen, og vendes om efter bagningen.
1 kage/12-16 stykker
Total:1 time 20 minutter
Arbejdstid:35 minutter
Ingredienser
Topping:
- 75 g farin
- ¾ dl sirup
- 50 g smør
- 3-5 modne bananer
Kage:
- 125 g smør
- 3 æg
- 3 dl sukker
- 2-3 modne bananer (300 g)
- 125 g cremefraiche
- 275 g hvedemel (gerne kagemel)
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 125 g hakket chokolade
Sådan gør du:
- Topping: Giv farin, sirup og smør et opkog i en gryde, og hæld det i bunden af en bradepande foret med bagepapir (ca. 20x30 cm).
- Pil bananerne, og del dem på langs. Læg dem med skærefladen nedad i siruppen i bradepanden.
- Kage: Smelt smørret, og afkøl.
- Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser i 3-4 min.
- Mos bananerne sammen med cremefraiche, og rør dem i æggemassen sammen med smørret.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen.
- Tilsæt salt og hakket chokolade.
- Hæld dejen over bananerne i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt formen på en rist i 5 min. 9. Vend kagen ud på risten, og afkøl.