banankage med chokolade

Den bedste banankage med chokolade

Vi elsker bradepandekager. Nemme at bage, nemme at tage med på tur – og så holder de sig længe på køl. Her har vi bagt en skøn banankage, der bages med toppingen i bunden af formen, og vendes om efter bagningen.

1 kage/12-16 stykker

Total:1 time 20 minutter

Arbejdstid:35 minutter

Ingredienser

Topping:

  • 75 g farin
  • ¾ dl sirup
  • 50 g smør
  • 3-5 modne bananer

Kage:

  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 3 dl sukker
  • 2-3 modne bananer (300 g)
  • 125 g cremefraiche
  • 275 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 2 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 125 g hakket chokolade

Sådan gør du:

  1. Topping: Giv farin, sirup og smør et opkog i en gryde, og hæld det i bunden af en bradepande foret med bagepapir (ca. 20x30 cm).
  2. Pil bananerne, og del dem på langs. Læg dem med skærefladen nedad i siruppen i bradepanden.
  3. Kage: Smelt smørret, og afkøl.
  4. Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser i 3-4 min.
  5. Mos bananerne sammen med cremefraiche, og rør dem i æggemassen sammen med smørret.
  6. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen.
  7. Tilsæt salt og hakket chokolade.
  8. Hæld dejen over bananerne i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt formen på en rist i 5 min. 9. Vend kagen ud på risten, og afkøl.

Tip:

Banantoppingen er bedst, når kagen er friskbagt. Hvis den skal holde længe, så bag kagen uden karamel og bananer i bunden, og pynt i stedet med karamel- eller chokoladeglasur.