Den svære: Lækker kransekage
Skal der være fest, så lad der være fest - her trækker vi det tunge nytårsskyts frem og laver kransekage helt fra bunden. Indrømmet - det tager lidt tid, men smagen er det hele værd. Se her, hvordan du bager kransekage:
Ca. 20 personer
Ingredienser
- 200 g smuttede mandler
- 300 g sukker
- 3 æggehvider
- 500 g ren rå marcipan
- lidt flormelis
- Glasur:
- 3 dl flormelis
- 3 spsk. pasteuriseret æggehvide
- 1 tsk. hvidvinseddike eller citronsaft
Sådan laver du kransekage fra bunden
- Rist de smuttede mandler på en tør slip let-pande 2-3 min. De skal ikke tage farve, og der skal vendes rundt i dem hele tiden med en spatel.
- Kom de varme mandler og sukker i en foodprocessor, og mix det meget fint. Tilsæt æggehviderne, og mix igen, til massen er ensartet.
- Riv marcipanen på råkostjernet, og kom den i mandelmassen. Mix igen. Lad dejen stå tildækket i køleskab, til den er helt kold. Det tager 2-3 timer.
- Drys bordet med flormelis. Tril dejen i pølser, som du skærer i længderne 8, 12, 16, 20, 24, 28 og 32 cm.
- Tryk dem, så de får form som tagrygge. Saml pølserne til ringe. Stil ringene på bagepapir på 1-2 bageplader, alt efter hvor stor en ovn du har.
- Stil bagepladen oven i en anden bageplade. Bag kransekageringene ved 225 gr. ca. 10 min. på midterste ovnribbe.
- Afkøl dem på en rist på bagepapiret. Lad ringene afkøle helt.
- Pisk flormelis med pasteuriseret æggehvide og eddike. Det skal være tyktflydende og sejt.
- Kom det i en kagesprøjte. Sprøjt det på ringene i zigzagmønster. Lad det størkne.
- Stil ringene oven på hinanden.