Dessertlagkage med kaffe og kaluha
Dessertlagkage med kaffe og kaluha - god til kaffen.
10-12 personer
Ingredienser
- Dessertlagkage med kaffe og kaluha
- 3 lagkagebunde (købes evt. færdigbagte):
- 4 æg
- 125 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- evt. lidt smør til formen
- 2 dl kaffe
- 1 dl kaluha eller anden kaffelikør
- Kaffecreme:
- 1 dl piskefløde
- 2-3 spsk. pulverkaffe
- 4 dl piskefløde
- 200 g valnøddekerner
- Glasur:
- 3-4 dl flormelis
- 4-5 spsk. stærk sort kaffe
- Pynt:
- ca. 12 stk. valnøddekerner
- Lagkagebunde: Pisk ægog sukker i ca. 10 min., tildet bliver stift. Bland mel ogbagepulver, sigt det og venddet forsigtigt i æggemassen.Hæld dejen i tre smurtelagkageforme.
- Bag i ca. 15 min. i en 175grader varm ovn. Afkøl kagebundenepå en bagerist.
- Kaffecreme: Rør piskeflødesammen med kaffepulver, oglad det trække i ca. 1 time.Bland med 4 dl piskefløde, ogpisk til skum. Smag til medflormelis, og vend hakkedevalnødder i.
- Læg en bund på et kagefad.Stænk bunden med enblanding af kaffe og kaluha.Læg halvdelen af kaffecremenoven på, stænk endnu enlagkagebund, herefter nyt lagcreme og slut af med en lagkagebundøverst. Stænk medden sidste kaffe og kaluha.
- Rør flormelis og kaffe tilen tyktflydende konsistens.Smør et jævnt lag på toppenaf lagkagen, og pynt medvalnødder.