Ditte Ingemanns newyorker-nudler

Ditte Ingemanns newyorker-nudler

Første gang jeg fik salat med sorbet var sidste år i New York på en asiatisk restaurant. Nu har jeg lavet min egen version, og det er meningen, at sorbeten skal smelte ned i salaten og fungere som dressing. Hos de asiatiske købmænd finder du et stort udvalg af spændende nudelprodukter.

4

Ingredienser

  • 200 g tykke nudler, fx soba-nudler med grøn te
  • 4-6 stængler citronmelisse
  • ½ bdt koriander
  • 4 spsk saltede peanuts
  • 150 g bønnespirer
  • 2 kugler citronsorbet, hjemmelavet eller købt
  • Dressing:
  • 2 tsk mørk sesamolie
  • 1 tsk soja

Sådan gør du:

  1. Kom nudlerne i kogende, letsaltet vand, og kog dem i ca. 5-6 minutter. Lad dem køle en smule af i en sigte. Hak citronmelisse, koriander og peanuts fint.
  2. Bland bønnespirer med de afkølede nudler, og vend krydderurter og peanuts i. Bland sesamolie og soja, og vend det rundt i salaten. Anret salaten på et fad eller i en stor skål. Læg kugler af sorbet på salaten, og server straks.
  3. Se flere lækre opskrifter på ALTfordamerne.dk/opskrifter