Durumbrød med sort sesam

Durumbrød med sort sesam

Bag et skønt durumbrød, og drys med sesamfrø. Du kan sagtens bruge de lyse sesamfrø, hvis du ikke kan skaffe den sorte variant.

(1 stk.)

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 50 g durummel
  • 25 g gær
  • 1½ tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • ca. 250 g mel
  • mælk til pensling
  • 1 spsk. sesamfrø

  1. Kog mælken op, tag den fra varmen, og rør durummel i under omrøring. Lad blandingen køle af, til den er fingervarm. Tilsæt smuldret gær, salt, olie og mel, og ælt dejen omhyggeligt. 100 tag er ikke for meget!
  2. Form dejen til et langt, tyndt brød, og læg det på pladen. Pensl med mælk og drys med sesamfrø. Klip dybe snit ned gennem dejen, og træk ”skiverne” skiftevis til den ene og den anden side. Lad brødet efterhæve ca. 30 min., og bag det ved 210 gr. i ca. 25 min.