Halloweenkager: Edderkoppe-cupcakes
Opskrift på de fineste cupcakes til Halloween med edderkoppespind på toppen. Se her, hvordan du bager Halloween-cupcakes:
(12-14 kager)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 1½ time
- Græskarpuré:
- 1 hokkaidogræskar
- 75 g smør
- 1-2 tsk. citronsaft
- Cupcakes:
- 3 dl hvedemel, 180 g
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt ingefær
- ¼ tsk. stødt allehånde
- ¼ tsk. stødt muskat
- ½ tsk. groft salt
- 3 æg
- 1 dl sukker, 80 g
- 1 dl farin, 80 g
- evt. 100 g mørk chokolade
- Pynt:
- 100 g mørk chokolade
- 50 g hvid chokolade
- evt. lakridssnører
- og slik
- Skær græskarret i bådeog skrab kernerne ud.Læg bådene på en bageplademed bagepapir ogsæt dem i ovnen ved 150grader i ca. 1 time, tilfrugtkødet er helt mørt.
- Skrab kødet fra skallerneog mos det meden stavblender eller i enfoodprocessor. Tilsætsmør og smag til medcitronsaft.
- Cupcakes:
- Sigt melet sammenmed bagepulver og krydderierog tilsæt salt.
- Pisk æggene sammenmed sukker og farin ogpisk græskarpureen i.Tilsæt melblandingen ogevt. hakket chokolade.
- Fordél dejen i 12-14smurte eller papirforedeforme (de skal fyldes heltop) og bag kagerne ved200 grader i ca. 25 min.
- Tjek med en trætandstikker,om dejen er gennembagt,og lad kagernestå i formene i 5 min., førde tages ud på en rist.
- Pynt:
- Smelt den mørke chokoladeog fordél den påde afkølede cupcakes.Lad den stivne.
- Smelt den hvide chokoladeog fyld den i etlille kræmmerhus afbagepapir eller madpapir.Sæt en prik imidten af hver cupcakeog tegn derefter 2-3cirkler (eller en spiral).Træk med en tandstikkereller lignende fra midtenog ud, så der opstår etspindelvævsmønster, oglad det stivne.