Edderkoppe-cupcakes

Halloweenkager: Edderkoppe-cupcakes

Opskrift på de fineste cupcakes til Halloween med edderkoppespind på toppen. Se her, hvordan du bager Halloween-cupcakes:

(12-14 kager)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 1½ time
  • Græskarpuré:
  • 1 hokkaidogræskar
  • 75 g smør
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • Cupcakes:
  • 3 dl hvedemel, 180 g
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. stødt allehånde
  • ¼ tsk. stødt muskat
  • ½ tsk. groft salt
  • 3 æg
  • 1 dl sukker, 80 g
  • 1 dl farin, 80 g
  • evt. 100 g mørk chokolade
  • Pynt:
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g hvid chokolade
  • evt. lakridssnører
  • og slik

  1. Skær græskarret i bådeog skrab kernerne ud.Læg bådene på en bageplademed bagepapir ogsæt dem i ovnen ved 150grader i ca. 1 time, tilfrugtkødet er helt mørt.
  2. Skrab kødet fra skallerneog mos det meden stavblender eller i enfoodprocessor. Tilsætsmør og smag til medcitronsaft.
  3. Cupcakes:
  4. Sigt melet sammenmed bagepulver og krydderierog tilsæt salt.
  5. Pisk æggene sammenmed sukker og farin ogpisk græskarpureen i.Tilsæt melblandingen ogevt. hakket chokolade.
  6. Fordél dejen i 12-14smurte eller papirforedeforme (de skal fyldes heltop) og bag kagerne ved200 grader i ca. 25 min.
  7. Tjek med en trætandstikker,om dejen er gennembagt,og lad kagernestå i formene i 5 min., førde tages ud på en rist.
  8. Pynt:
  9. Smelt den mørke chokoladeog fordél den påde afkølede cupcakes.Lad den stivne.
  10. Smelt den hvide chokoladeog fyld den i etlille kræmmerhus afbagepapir eller madpapir.Sæt en prik imidten af hver cupcakeog tegn derefter 2-3cirkler (eller en spiral).Træk med en tandstikkereller lignende fra midtenog ud, så der opstår etspindelvævsmønster, oglad det stivne.