Engelsk krydderkage

Engelsk krydderkage

Alle julens gode sager findes i denne tætte frugtkage. Bag den gerne i god tid, inden den skal serveres.

(ca. 20 skiver)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Trækketid: 2-3 timer
  • Bagetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • 175 g rosiner
  • 175 g tørrede figner
  • 175 g tørrede abrikoser
  • 2 dl appelsinsaft
  • 30 g syltet appelsinskal (i små tern)
  • 225 g smør
  • 125 g brunt farin
  • 75 g sukker (ca. 1 dl)
  • 4 æg (mellem)
  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 200 g mel (3½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • Pynt:
  • flormelis og pasteuriseret æggehvide, mandelflager, pistacier og kandiserede roser

  1. Skær figner og abrikoser i små terninger på størrelse med rosinerne. Bland dem med rosinerne og kom dem i en skål med appelsinsaften.
  2. Lad det trække i et par timer.
  3. Rør blødt smør, farin og sukker godt sammen. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert.
  4. Hak mandler og nødder groft og bland dem med syltet appelsinskal.
  5. Kom bagepulver i melet. Vend mandelnøddeblandingen i halvdelen af melet. Vend det i dejen sammen med resten af melet samt de udblødte frugter med saft. Vend resten af melet i dejen.
  6. Smør en toliters sandkageform godt og kom dejen i. Bag ved 165-170 grader i godt 1 time.
  7. Kom glasur på kagen, når den er kold – dvs. flormelis rørt lind med pasteuriseret æggehvide. Kom pynten på.