aftensmad

England Ristet rodfrugtsalat

Naturopath Gemma Hurditchs yndlingsopskrift, der er god som tilbehør til f.eks. lam.

4-6 personer

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 store kviste krydderurt,
  • f.eks. rosmarin eller timian
  • 4 rødbeder
  • 2 pastinakker
  • 2 mellemstore søde kartofler
  • 2 mellemstore kartofler
  • 6 små brune løg med skal, eller små røde løg
  • ½ mellemstort butternut
  • squash (også frøene)
  • 1 romainesalathoved,
  • strimlet
  • 1 spsk græskarkerner eller solsikkefrø
  • Dressing:
  • 1 fed hvidløg, presset
  • et stort stænk olivenolie
  • sennepsfrø
  • 2 spsk balsamicoeddike

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret på en pande og tag panden fra varmen. Smuldr bouillonterninger og rosmarin i smørret. Tænd ovnen på 180 grader. Skær rødbeder, pastinakker, søde kartofler, kartofler og butternut squash i grove terninger. Læg grønsager og løg med skal i ét lag i et stort ovnfast fad. Fordel smørblandingen over grønsagerne og bag dem i ovnen i 35-45 minutter, til de er lidt sprøde på ydersiden. Tag fadet ud og lad grønsagerne køle af. Til dressingen blander du hvidløg med olivenolie og lidt knust peber samt sennepsfrø og balsamicoeddike. Pil skallen af de bagte løg og læg alle de afkølede grønsager i en stor salatskål. Bland salat, kerner eller frø og dressing i.