Fastekringler

Fastekringler

Servér de pragtfuldekringler som tilbehør tilsuppen eller alene som enlækker snack.

(20 stk)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hævetid: 50 min.
  • Koge/bagetid: 20 min.
  • Fryseegnede
  • Dej:
  • 75 g smør
  • 25 g gær
  • 3 dl vand (og/eller mælk)
  • 1 æg
  • 1 spsk. honning (eller sukker)
  • 1 tsk. salt
  • ca. 500 g hvedemel
  • Pynt:
  • 1 æg
  • 2-3 spsk. kommen
  • evt. lidt flagesalt

  1. Smelt smørret, og afkøldet. Rør gæren ud i vandet,og tilsæt æg, smør,honning, salt og mel. Æltdejen godt igennem, oglad den hæve tildækket i30 min.
  2. Vend dejen ud på etmeldrysset bord, og æltden igennem. Del deni 2 stykker, tril dem tilpølser, og del dem i 10stykker hver.
  3. Tril hvert dejstykke tilen ca. 30 cm tynd pølse,og form til kringler. Lægdem på bageplader medbagepapir. Lad dem hæve tildækket i 20 min.
  4. Blanchér kringlerne – ˆ1-2 stykker ad gangen –ˆi en gryde kogende vandi ca. 15 sekunder. Drypaf og læg dem tilbage påbagepladerne.
  5. Pensl kringlerne medsammenpisket æg og drysdem med kommen og evt.flagesalt.
  6. Bag dem ved 200 gradervarmluft i ca. 15 min.Afkøl på en rist.