Fastekringler
Servér de pragtfuldekringler som tilbehør tilsuppen eller alene som enlækker snack.
(20 stk)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Hævetid: 50 min.
- Koge/bagetid: 20 min.
- Fryseegnede
- Dej:
- 75 g smør
- 25 g gær
- 3 dl vand (og/eller mælk)
- 1 æg
- 1 spsk. honning (eller sukker)
- 1 tsk. salt
- ca. 500 g hvedemel
- Pynt:
- 1 æg
- 2-3 spsk. kommen
- evt. lidt flagesalt
- Smelt smørret, og afkøldet. Rør gæren ud i vandet,og tilsæt æg, smør,honning, salt og mel. Æltdejen godt igennem, oglad den hæve tildækket i30 min.
- Vend dejen ud på etmeldrysset bord, og æltden igennem. Del deni 2 stykker, tril dem tilpølser, og del dem i 10stykker hver.
- Tril hvert dejstykke tilen ca. 30 cm tynd pølse,og form til kringler. Lægdem på bageplader medbagepapir. Lad dem hæve tildækket i 20 min.
- Blanchér kringlerne – 1-2 stykker ad gangen –i en gryde kogende vandi ca. 15 sekunder. Drypaf og læg dem tilbage påbagepladerne.
- Pensl kringlerne medsammenpisket æg og drysdem med kommen og evt.flagesalt.
- Bag dem ved 200 gradervarmluft i ca. 15 min.Afkøl på en rist.