Fastelavnsboller med chokolade og nødder
Efter at have slået katten af tønden, skulle der nok være plads til sådan et par stykker i maven.
ca. 12 stk.
Ingredienser
- Dej:
- 75 g smør
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 500 g hvedemel
- Fyld:
- 25 g smør
- 1 dl farin
- 50 g finthakkede hasselnødder
- 1 tsk. vaniljesukker
- 50 g hakket mørk chokolade
- 1 æg eller mælk til pensling
- Glasur:
- 100 g flormelis
- 1 spsk. kogende vand
- Smelt smørret i en lille gryde, og hæld mælken på. Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt salt, sukker og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt igennem på et meldrysset bord.
- Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den med køkkenfilm. Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted.
- Kom alle ingredienserne til fyldet i en skål, og rør det godt sammen.
- Rul dejen ud i en tyk pølse, og skær 12 lige store stykker dej af den. Rul dejklumperne til boller, og pres dem flade. Fordel fyldet på bollerne, pak dejen godt omkring fyldet. Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æg.
- Bag fastelavnsbollerne midt i en 200 gr. varm ovn i ca. 12 min., eller til de virker gennembagte og er lysebrune.
- Rør glasuren sammen, og pynt bollerne med den.