Fastelavnsboller med glasur

Fastelavnsboller med glasur

8 stk

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: 15 min.
  • Fryse-egnet uden glasur
  • Dej:
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk kardemomme
  • 50 g smør
  • ca. 350 g hvedemel
  • Fyld:
  • 125 g marmelade
  • Pynt:
  • 1 æg til pensling
  • 75 g flormelis
  • 1 spsk kakao
  • 1-2 spsk kogende vand
  • krymmel

  1. Smuldr gæren ud i en skål og opløs den med lun mælk (max. 37grader). Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme, smeltet smør oghvedemel og ælt dejen godt igennem.
  2. Lad den hæve tildækketca. 30 min. Rul dejen ud til en stor rektangel (25x45 cm) og delden i 8 kvadrater. Læg en skefuld marmelade på hver og saml dejen omkring fyldet.
  3. Læg bollerne med sammenføjningernenedad på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket30 min.
  4. Pensl med sammenpisket æg og bag bollerneca. 15 min. ved 200 grader. Lad dem afkøle på en rist og pyntmed glasur rørt af flormelis, kakao og kogende vand. Drys med krymmel og lad glasuren stivne.