Nemme fastelavnsboller med mandelfyld
Her er en lækker opskrift på fastelavnsboller uden creme og flødeskum - i stedet er de fine fastelavnsboller fyldt med en lækker mandelremonce.
20 stk.
Ingredienser
- 150 g smør
- 3½ dl mælk
- 50 g gær
- 100 g sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 600-700 g mel
- 125 g mandelmel
- 125 g sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 125 g blødt smør
- 1 æg
- 100 g flormelis
- 2-3 spsk. kogende vand
- 50 g mandelflager
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tilsæt mælk. Lun mælken, til den er fingervarm. Tag gryden af blusset, og rør gæren i.
- Hæld sukker og kardemomme i gryden, og rør rundt.
- Tag en stor bageskål, og hæld mælkeblandingen i skålen. Tilsæt mel, og ælt sammen til en glat dej. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er for klistret.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 min.
- Rør mandelmel, sukker, vaniljesukker, smør og æg sammen til en creme.
- Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord – dejen skal være ca. ½ cm tyk. Skær dejen ud i firkanter på 10 x 10 cm, og kom en skefuld mandelcreme på hver. Bøj hjørnerne ind mod midten, og klem godt sammen, så du får en lukket bolle.
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Lad dem efterhæve i 20 min. Tænd ovnen på 200 gr.
- Bag fastelavnsbollerne i ca. 20 min., til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
- Rør flormelis sammen med kogende vand til en tyk glasur. Smør glasur på bollerne med bagsiden af en ske, og pynt med mandelflager