Skøn Fejøkage med ribs

Skøn retrokage: Fejøkagen

Fejøkagen, eller figarokagen, som den også kaldes, stammer fra den lille ø Fejø i smålandsfarvandet nord for Lolland. Kagen er en lagkage, der er lagt sammen med ribsgelé og godt med flødeskum på toppen.

Ca. 15 stykker kage

Total:1 time

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. hjortetaksalt
  • 250 g smør
  • 250 g finthakkede smuttede mandler
  • 250 g sukker
  • Fyld:
  • 3 dl ribsgelé
  • Pynt:
  • 2½ dl piskefløde og lidt sigtet flormelis
  • Rysteribs:
  • 1 dl ribs
  • 3 spsk. sukker

Sådan laver du fejøkage

  1. Bland hvedemel og hjortetaksalt. Smuldr smørret heri. Tilsæt mandler og sukker, og ælt dejen sammen.
  2. Del dejen i 5 portioner. På bagepapir tegnes der cirkler med en diameter på 20 cm.
  3. Pres dejen ud i et jævnt lag på cirklerne. Bag dem ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne. Afkøl bundene på en bagerist.
  4. Læg bundene sammen med ribsgelé. Lad kagen trække tildækket 4-6 timer.
  5. Pisk fløden til skum. Fyld det i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt kagens kant med flødeskummet.
  6. Kom ribbede, skyllede og afdryppede ribs i et glas. Kom sukkeret i og ryst det sammen.
  7. Pynt kagen med et drys sigtet flormelis og rysteribs.