Festlig islagkage
Her får du opskriften på et brag af en festlig islagkage, som slet ikke er svær at lave, da der bruges god købeis og færdige lagkagebunde.
(10-15 pers.)
Ingredienser
- 1 l vaniljeis
- 100 g blød nougat
- 1 l chokoladeis
- 100 g mørk chokolade
- 1 l hindbærsorbet
- 3 lagkagebunde
- 3 dl piskefløde
- 2 spsk. sukker
- 1½ past. æggehvide (1 bæger)
- Tilbehør:
- flødeskum og hindbærsauce
- For 3 springforme (22 cm i diameter) med plastfilm. Læg en lagkagebund i hver.
- Rør vaniljeisen med tern af blød nougat, og fordel det i den ene bund. Dæk til, og frys den ned.
- Bland chokoladeisen med hakket chokolade, og fordel den over den næste bund. Dæk til, og frys den ned.
- Kom hindbærisen over den sidste bund. Dæk til, og frys den ned.
- Efter 4 timer kan du lægge de tre bunde over hinanden. Her har vi placeret hindbærsorbeten i midten.
- Pisk fløden til skum. Pisk hviden til skum, og pisk sukkeret ind i hviden. Vend flødeskummet i. Fordel massen over isen, så den er helt dækket. Stil islagkagen i fryseren 3-4 timer.
- Tag kagen ud af fryseren, 20 min. før den skal serveres. Skær kagen i lagkagestykker, og server med flødeskum og hindbærsauce til.