Festlig islagkage

Festlig islagkage

Her får du opskriften på et brag af en festlig islagkage, som slet ikke er svær at lave, da der bruges god købeis og færdige lagkagebunde.

(10-15 pers.)

Ingredienser

  • 1 l vaniljeis
  • 100 g blød nougat
  • 1 l chokoladeis
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 l hindbærsorbet
  • 3 lagkagebunde
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk. sukker
  • 1½ past. æggehvide (1 bæger)
  • Tilbehør:
  • flødeskum og hindbærsauce

  1. For 3 springforme (22 cm i diameter) med plastfilm. Læg en lagkagebund i hver.
  2. Rør vaniljeisen med tern af blød nougat, og fordel det i den ene bund. Dæk til, og frys den ned.
  3. Bland chokoladeisen med hakket chokolade, og fordel den over den næste bund. Dæk til, og frys den ned.
  4. Kom hindbærisen over den sidste bund. Dæk til, og frys den ned.
  5. Efter 4 timer kan du lægge de tre bunde over hinanden. Her har vi placeret hindbærsorbeten i midten.
  6. Pisk fløden til skum. Pisk hviden til skum, og pisk sukkeret ind i hviden. Vend flødeskummet i. Fordel massen over isen, så den er helt dækket. Stil islagkagen i fryseren 3-4 timer.
  7. Tag kagen ud af fryseren, 20 min. før den skal serveres. Skær kagen i lagkagestykker, og server med flødeskum og hindbærsauce til.