Fisk a la labskovs

Fisk a la labskovs

Nem aftensmad med fisk - her har vi brugt laks, men andre slags fisk kan også bruges.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 600 g fisk (uden skind og ben, f.eks. laks eller torsk, terninger)
  • 2 løg (finthakket)
  • 2 spsk olie
  • 4 stilke bladselleri (fintsnittet)
  • 2 fed hvidløg (finthakket, kan udelades)
  • 800 g store kartofler (i terninger)
  • 5 dl bouillon
  • 1-2 laurbærblade
  • 5 stk. hel sort peber
  • persille eller purløg
  • salt og peber
  • Tilbehør: groft brød

  1. Svits løg blanke i en gryde med olie.
  2. Tilsæt bladselleri og hvidløg og lad det simre et par min. Vend kartoffeltern i gryden og tilsæt bouillon og krydderier.
  3. Giv det et opkog, skru ned og lad det simre, til kartoflerne er møre – 12-15 min.
  4. Læg fisken på kartoflerne, læg låg på og lad det simre svagt 6-8 min. Hæld evt. overskydende væde fra og vend forsigtigt rundt i retten.
  5. Smag til med salt og peber og servér med persille eller purløg (evt. blandet med lidt citronskal) samt brød.