Fiskefrikadeller med citrongulerødder og remoulade
En af de mest populære fiskeretter er fiskefrikadeller. Det er en god måde at få fisk på for både store og små.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hviletid: 30 min.
- Stege-/kogetid: 20 min.
- Fryseegnede (hvis fisken ikke har været frossen før)
- 500-600 g hakket hvid fisk (f.eks. sej eller torsk i filet)
- 2 tsk. groft salt
- 1 lille løg
- friskkværnet peber
- 4 spsk. kartoffelmel (eller hvedemel)
- 2 æg
- ca. 2½ dl mælk
- 2-3 spsk. smør
- 2 spsk. olie
- Tilbehør:
- 500 g gulerødder
- 2 spsk. smør
- 3-4 kviste frisk timian
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron (saft og lidt fintrevet skal)
- 1 dl vand
- Remoulade:
- 1 dl hakket piccalilly/pickles (fås på glas)
- 1 dl cremefraiche (18% eller mayonnaise)
- Tilbehør:
- citron og pillekartofler
- Drys: frisk dild
- Fisk i filet kan evt. hakkes i en foodprocessor eller på kødhakker.
- Rør den hakkede fisk sammen med salt i en skål. Tilsæt fintrevet løg, peber, mel og æg. Rør godt, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør farsen smidig. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min. Rør fiskefarsen igennem.
- Form farsen til 12-15 fiskefrikadeller, og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
- Tilbehør:Skær gulerødderne i stave. Varm smør i en gryde, og steg gulerødderne i nogle min. med timian. Krydr med salt og peber. Tilsæt citronsaft og vand. Læg låg på gryden, og kog i ca. 5 min., til gulerødderne bliver tilpas møre. Drys med fintrevet citronskal.
- Remoulade:Rør piccalilly eller pickles med cremefraiche eller mayonnaise. Smag til med salt og peber.
- Servér fiskefrikadeller med citrongulerødder, remoulade, kartofler og citron. Drys med dild.