Fiskefrikadeller med citrongulerødder og remoulade

Fiskefrikadeller med citrongulerødder og remoulade

En af de mest populære fiskeretter er fiskefrikadeller. Det er en god måde at få fisk på for både store og små.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hviletid: 30 min.
  • Stege-/kogetid: 20 min.
  • Fryseegnede (hvis fisken ikke har været frossen før)
  • 500-600 g hakket hvid fisk (f.eks. sej eller torsk i filet)
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 lille løg
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk. kartoffelmel (eller hvedemel)
  • 2 æg
  • ca. 2½ dl mælk
  • 2-3 spsk. smør
  • 2 spsk. olie
  • Tilbehør:
  • 500 g gulerødder
  • 2 spsk. smør
  • 3-4 kviste frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron (saft og lidt fintrevet skal)
  • 1 dl vand
  • Remoulade:
  • 1 dl hakket piccalilly/pickles (fås på glas)
  • 1 dl cremefraiche (18% eller mayonnaise)
  • Tilbehør:
  • citron og pillekartofler
  • Drys: frisk dild

  1. Fisk i filet kan evt. hakkes i en foodprocessor eller på kødhakker.
  2. Rør den hakkede fisk sammen med salt i en skål. Tilsæt fintrevet løg, peber, mel og æg. Rør godt, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør farsen smidig. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min. Rør fiskefarsen igennem.
  3. Form farsen til 12-15 fiskefrikadeller, og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  4. Tilbehør:Skær gulerødderne i stave. Varm smør i en gryde, og steg gulerødderne i nogle min. med timian. Krydr med salt og peber. Tilsæt citronsaft og vand. Læg låg på gryden, og kog i ca. 5 min., til gulerødderne bliver tilpas møre. Drys med fintrevet citronskal.
  5. Remoulade:Rør piccalilly eller pickles med cremefraiche eller mayonnaise. Smag til med salt og peber.
  6. Servér fiskefrikadeller med citrongulerødder, remoulade, kartofler og citron. Drys med dild.