Fiskesuppe med blåmuslinger

Fiskesuppe

Jeg elsker fiskesuppe. Det føles så luksuriøst at spise. Det kræver lige 1 times tid i køkkenet, men er du vild med det, kan du lave en stor portion af bouillonen og gemme den i fryseren. Så er det supernemt næste gang.

3-4

Ingredienser

  • Bouillon:
  • 1 kg muslinger, f.eks. linemuslinger
  • olivenolie
  • ¾ fennikel
  • dildstilke
  • 1 løg, i både
  • 1 dl hvidvin
  • 2 liter koldt vand
  • Suppe:
  • olivenolie
  • 2 spsk tomatpuré
  • ½ kg muslinger
  • ¼ fennikel, i skiver
  • 1 dl hvidvin
  • ca. 1 liter bouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • ½-1 citron, saften heraf
  • 300 g hvid fisk, f.eks. torsk eller lange
  • 200 g rosérejer
  • eller vilde rejer
  • parmesanflager
  • lidt persille, hakket
  • evt. citronbåde
  • evt. groft brød

Sådan gør du

  1. Bouillon:
  2. Skrub alle muslingerne. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet (gem ½ kg i køleskabet til suppen). Varm en stor gryde op med lidt olivenolie i.
  3. Sautér fennikel, dildstilke, løg og muslinger i den varme gryde. Det skal bare sautere i ½-1 minut og ikke tage farve. Hæld vin på og derefter vand, og lad det hele simre i 10 minutter under låg.
  4. Sluk for blusset, og lad bouillonen trække i 10 minutter. Gentag: simre i 10 minutter og trække i 10 minutter. I alt 3 gange. Sigt bouillonen over i en ren gryde, og reducér den til ca. det halve.
  5. Suppe:
  6. Sautér tomatpuré i lidt olivenolie i en ren gryde. Tilsæt muslinger og skiver af fennikel, hvidvin, bouillon og fløde, og kog i 1 minut. Smag til med salt og citronsaft. Tilsæt forsigtigt mundrette stykker fisk samt rosérejer, og giv dem ca. 1 minut i den kogende suppe.
  7. Anret forsigtigt det hele i store skåle med parmesanflager og lidt persille. Servér gerne med citronbåde og evt. groft brød til.

Tip

Brug gerne fiskeben fra magre fisk til at gøre din bouillon kraftigere med. Og vælg de fisk og skaldyr til suppen, du bedst kan lide!

PRØV OGSÅ: Grøn gazpacho
PRØV OGSÅ: Sprød kålsalat