Flæskesteg med grønt

Flæskesteg med grønt

Det er både praktisk og populært at lave en steg til gæste- og fødselsdagsmiddage. Her er valgt en flæskesteg, der serveres med lette forårssalater.

4-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: ca. 1 1/2 time
  • Kødet er fryse-egnet
  • ca. 1 kg svinekam med ridset svær
  • friskkværnet peber og lidt salt
  • ca. 1 spsk groft salt
  • Kartoffelsne:
  • 1 kg melede kartofler
  • 2-3 spsk smør
  • Grønsager:
  • 250 g grønne bønner
  • 1 grønt salathoved (f.eks. krølsalat)
  • 6-8 radiser (skiver)
  • 4 tomater (både)
  • 1 dl salatdressing (f.eks. vinaigrette se boks)

  1. Flæskesteg: Sørg for, at sværen på stegen er ridset helt igennem.Krydr med peber og gnid salt ned imellemsværene, og læg stegen i en bradepande med lidt vand i bunden.
  2. Sæt den i ovnen og tænd på 200 grader. Steg ca. 1 time og 15 min., til stegetermometeret viser 55 grader. Er sværen sprød, stegesstegen videre, til centrumtemperaturen er 65 grader.
  3. Er sværen ikke sprød, sættes temperaturen op til 225 grader. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 20 min.
  4. Kartoffelsne:
  5. Kog kartofler, og pres dem igennem en kartoffelpresse. Smag til med smør, salt ogpeber.
  6. Grønsager:
  7. Kog bønnerne et par minutterog dryp dem af.Vend dem i dressingen sammen med salat, tomaterog radiser.
  8. Anret skiver af flæskesteg med kartoffelsne og grønsager og servér.