Flot & festlig hindbærkage

Flot & festlig hindbærkage

Skøn hindbærkage med flødecreme, 'hindbærsukker' og friske bær.

Ca. 8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Kagebunde:
  • 125 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 50 g kokosmel
  • 4 æg
  • Fyld:
  • 1⁄2 l piskefløde
  • 500 g friske hindbær
  • 3 spsk flormelis
  • Pynt:
  • 200 g sukker
  • 1-2 tsk hindbærsaft (eller 3 dråber rød frugtfarve)
  • 250 g friske hindbær
  • frisk mynte

  1. Smør 2 springforme(22 cm) med smør ogdrys dem med sukker.Tænd ovnen på 175grader.
  2. Sigt mel og bagepulverover i en stor skålog tilsæt sukker, blødtsmør, kokos og æg.Pisk det godt igennemmed en håndmikser(til det er jævnt) ogfordel dejen i de toforme. Bag kagerneca. 30 min. Stil dempå en rist til afkølingog åben formene efterca. 5 min. Lad kagernekøle helt af.
  3. Pisk fløden til skum.Mos halvdelen af hindbærrenesammen medflormelis med en gaffelog tag 2 tsk saft fratil hindbærsukker.
  4. Flæk de 2 kager meden kniv, så der bliver 4bunde. Smør de 3 bundemed hindbærmosog læg dem sammenmed flødeskum oghele hindbær. Læg densidste bund ovenpåog smør overflade ogsider med et tyndt lagflødeskum. Stil kagenkoldt.
  5. Hindbærsukker: Blandsukker og saft grundigt,til det har en ensartetfarve. Bred detud på et fad og lad dettørre 10-30 min. Drys kagens overfladermed hindbærsukkerog pynt med bærog mynteblade.