Flute med havreklid
Disse flute er gode at fylde i madkassen, eller når familien skal på tur.
12 stk.
Ingredienser
- 4 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 11/2 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 2 dl havreklid
- 100 g fuldkornshvedemel
- ca. 350 g hvedemel med højt proteinindhold, f.eks. pizzamel
- Energi pr. stk.:
- 750 kilojoule (180 kcal)
- Energifordeling:
- Protein: 6 g – 13 %
- Kulhydrat: 34 g – 76 %
- Fedt: 2 g – 11 %
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og æltdejen sammen, til den er smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 3 timer.
- Form 12 ca. 10 cm lange flute af dejen, og lad dem efterhæve ca. 30 min.
- Pensl med vand, og bag flutene på midterste ovnribbe ved 225 gr. i ca. 18 min.