Focacciabrød med kartofler
Stærkt vanedannende snack eller tilbehør.
4
Ingredienser
- 25 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- 1 spsk salt
- ca. 400 g hvedemel
- 400 g nye kartofler
- 1 pose frisk mozzarella
- 2 spsk olivenolie
- frisk rosmarin
- groft salt
- 70 g lufttørret skinke i skiver
- rucola
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie samt hvedemel lidt af gangen. Rør dejen godt igennem, den skal være lidt klistret og sæt den til hævning 1 time et varmt sted.
- Rør dejen igennem og kom den ud på en bageplade med bagepapir. Tryk den flad og form den til en stor flad pizza. Lad den hvile 30 min.
- Skær kartofler og mozzarella i tynde skiver og fordel dem i et jævnt lag oven på dejen. Dryp med olivenolie og drys med rosmarin samt salt. Bag brødet ved 230 grader i ca. 14 min. Skær brødet i skiver og servér med lufttørret skinke og rucola på toppen.
- Energi pr. person: kcal. 628, fedt 25%, protein 14%, kulhydrat 61%.