Fødselsdagskage

Fødselsdagskage

Vi elsker fest og lagkage! En fødselsdag er noget specielt, og vil du gøre lidt ekstra ud af det, så prøv at lav denne skønne fødselsdagskage.

Fødselsdagskage til 8 personer

Ingredienser

  • Fødselsdagskage:
  • 3 lyse lagkagebunde
  • Jordbær-citronmousse:
  • 200 g jordbær
  • 1 dl citronsaft
  • 1 tsk. revet usprøjtet citronskal
  • 150 g sukker
  • 4 blade husblas
  • 2½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • ½ pk. hvid fondant (som du farver med rød bolsjefarve) samt sukkerblomster og dekorationsicing

Sådan laver du fødselsdagskage

  1. 1. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk det skummende. Tilsæt sigtet hvedemel blandet med hjortetakssalt. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
  2. 2. Kom dejen i 3 smurte slip let-lagkageforme, brug blødt smør til at smøre formene med. Bag bundene ca. 8-10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene.
  3. 3. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog jordbær, citronsaft- og skal samt sukker op i en gryde ca. 5 min. Tag gryden fra varmen. Tag husblasbladene op af vandet, og smelt dem i jordbærblandingen. Miks jordbærblandingen jævn med en stavblender eller i en blender. Afkøl blandingen, til den kun er en anelse lun.
  4. 4. Pisk fløden til skum. Rør jordbærpuréen i.
  5. 5. Læg en kagebund, gerne i en springform foret med plastfilm. Kom halvdelen af moussen over. Gentag, og slut med en kagebund. Pak plastfilm over, og stil fødselsdagskagen i køleskabet i mindst 4 timer.
  6. 6. Farv fondanten med levnedsmiddelfarve. Rul den til en cirkel, og læg den forsigtigt over kagen, så den dækker. Pynt fødselsdagskagen med sukkerblomster, som du sætter fast med dekorationsicing.

Tip

Fødselsdagskagen kan også betrækkes med figurmarcipan.