Fødevarestyrelsen advarer: ’Brug ikke dette Bagedyst-trick, når du bager’
Efter DR i lørdags sendte semifinaleafsnittet af ’Den store bagedyst’ har Fødevarestyrelsen været ude og advare mod at bruge et helt særligt trick, når du bager.
Smart så det ud, da Bagedyst-deltager Klaus Andersen i semifinaleafsnittet af ’Den store bagedyst’ brugte kabelbakker til at støbe sin chokolade i.
Den støbte chokolade skulle agere billedramme om hans mesterværk. Programmets tredje og sidste opgave lød nemlig på, at de fire resterende deltagere skulle lave en fortolkning af Vincent van Goghs berømte maleri ’Solsikkerne’.
”Det er ikke alt udstyr, man kan finde i bagebutikker, så jeg har simpelthen været i byggemarkedet,” siger Klaus i programmet, da dommer-Kathrine spørger nysgerrigt ind til kabelbakkerne.
”En tur i opvaskeren, så fungerer de fint,” fastslår han med et stort smil.
I praksis fungerer kabelbakkerne, som normalt bruges til at skjule ledninger med, da også glimrende. Chokoladen smutter nemt ud af formene, og Klaus får ros for sin kage.
Fødevarestyrelsen advarer dog mod, at man gør ham kunsten efter derhjemme.
Det er nemlig en rigtig dårlig idé at bruge materialer fra byggemarkedet, når man laver mad eller bager kager. Det skriver styrelsen på Twitter.
Problemet er nemlig, at tagrender, kabelbakker og andre produkter, som normalt bruges i byggebranchen, indeholder kemiske stoffer, som kan smitte af til kagerne, man bager. Derfor bør man ifølge Fødevarestyrelsen kun bruge redskaber, som er egnet til madlavning.
”Slip fantasien løs i køkkenet” Men lad tagrender være tagrender,” skriver Fødevarestyrelsen i tråden på Twitter og slutter:
”Vi glæder os til finalen på lørdag ❤️ Læs mere om, hvordan man undgår kemi i maden 👉 direc.to/i2B_”