Forloren hare med brun sovs

Forloren hare med brun sovs

Gammeldags forloren hare med brun sovs er en god hverdagsret og smager også godt dagen efter med salat eller som fyld i en burger.

Forloren hare til 4 personer

Total:1 time 40 minutter

Forloren hare med brun sovs

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge/stege/bagetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • 500 g hakket kalv- og svinekød
  • 1 tsk salt
  • 1 løg (finthakket eller revet)
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel eller rasp
  • 1 dl mælk
  • 1-2 enebær (knust)
  • 1 tsk timian
  • friskkværnet sort peber
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 2½ dl mælk
  • 2½ dl bouillon
  • 2½ spsk mel
  • 1-2 spsk ribsgelé
  • evt. 10-15 g blåskimmelost
  • kogte kartofler
  • grønsager
  • ribsgelé eller tyttebær

Sådan laver du forloren hare med brun sovs

  1. 1. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt kødet sammen med salt og tilsæt løg, æg, mel/rasp, mælk og krydderier.
  2. 2. Form farsen til et brød i en bradepande med bagepapir. Læg baconskiver omkring kødet og bag det i ovnen i 20 min.
  3. 3. Pisk mælk, bouillon og mel sammen og kog det igennem under omrøring 5-10 min. Smag til med ribsgelé, evt. ost og salt og peber.
  4. 4. Si sovsen over „haren“ og skru ned til 150 grader. Bag videre i ca. 40 min. og øs sovsen over nogle gange undervejs.
  5. 5. Server med sovs, kartofler, grønsager og ribsgelé eller tyttebær.