Forloren hare med brun sovs
Gammeldags forloren hare med brun sovs er en god hverdagsret og smager også godt dagen efter med salat eller som fyld i en burger.
Forloren hare til 4 personer
Total:1 time 40 minutter
Forloren hare med brun sovs
- Arbejdstid: 40 min.
- Koge/stege/bagetid: 1 time
- Fryse-egnet
- 500 g hakket kalv- og svinekød
- 1 tsk salt
- 1 løg (finthakket eller revet)
- 1 æg
- 1 dl hvedemel eller rasp
- 1 dl mælk
- 1-2 enebær (knust)
- 1 tsk timian
- friskkværnet sort peber
- 1 pakke bacon i skiver
- 2½ dl mælk
- 2½ dl bouillon
- 2½ spsk mel
- 1-2 spsk ribsgelé
- evt. 10-15 g blåskimmelost
- kogte kartofler
- grønsager
- ribsgelé eller tyttebær
Sådan laver du forloren hare med brun sovs
- 1. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt kødet sammen med salt og tilsæt løg, æg, mel/rasp, mælk og krydderier.
- 2. Form farsen til et brød i en bradepande med bagepapir. Læg baconskiver omkring kødet og bag det i ovnen i 20 min.
- 3. Pisk mælk, bouillon og mel sammen og kog det igennem under omrøring 5-10 min. Smag til med ribsgelé, evt. ost og salt og peber.
- 4. Si sovsen over „haren“ og skru ned til 150 grader. Bag videre i ca. 40 min. og øs sovsen over nogle gange undervejs.
- 5. Server med sovs, kartofler, grønsager og ribsgelé eller tyttebær.