Fragilité med rabarber

Fragilité med rabarber

Fragilitébunde er lette og sprøde og kan lægges sammenom mange slags fyld. Her er de bagt med hele mandlermed skind, som giver en lidt mørkere farve, og vi harvalgt at bruge forårets friske rabarber til fyldet. Kagen erbåde velegnet som dessertkage og til kaffe og te.

Til 10 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 1 time
  • Hviletid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • Fragilitébunde:
  • 150 g mandler med skind
  • 300 g flormelis (150 g + 150 g)
  • 6 æggehvider (evt. 4 bægre pasteuriserede æggehvider)
  • Rabarberkompot:
  • 500 g rabarberstilke (uden blade, små stykker, evt. fra frost)
  • 150 g sukker
  • Fyld:
  • ½ liter piskefløde (flødeskum)
  • evt. 1 stang vanilje (kornene)
  • Drys:
  • Flormelis

  1. Bunde:Tænd ovnen på 175 graderog læg mandlerne iet jævnt lag på bagepapirpå en bageplade og rist dem ca. 10 min.Blend mandlerne tilmel i en foodprocessor sammen med halvdelen af flormelissen.
  2. Pisk æggehviderne og resten af flormelissen til skum som til marengs. Vend mandelmeleti skummet med endejskraber.
  3. Smør dejen ud på bagepapiret på bagepladen i et jævnt lag. Sæt bundeni ovnen og bag den 35-40 min., til den ersprød.Afkøl på bagerist. Træk bagepapiret af.
  4. Rabarberkompot:
  5. Bland rabarberstykker med sukker i et ovnfast fad. Dæk fadet til – evt.med alufolie – og sætdet i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre.
  6. Fyld:
  7. Bland den afkølederabarberkompot med flødeskum, evt. tilsatvaniljekorn. Del bunden i to ligestore stykker. Læg den ene bund på et fad ogfordel rabarberfyldet på den. Læg den andenbund ovenpå og tryk let sammen.
  8. Lad gernekagen trække en times tid et køligt sted.Drys kagen med flormelisigennem en si.Skær forsigtigt kagen i stykker med en skarp kniv, evt. en brødkniv.