Franske stykker med ost
Nemme småbrød, der passergodt til supper og salater.
(8-10 stk.)
Ingredienser
- 2½ dl lunken mælk
- 2 spsk. olie
- 25 g gær
- 1½ tsk. salt
- 25 g revet ost, emmentaler el. Grana
- ca. 300 g mel
- durummel til formning
- Pisk mælk, olie, smuldretgær og salt sammen. tilsætost og halvdelen af melet,og bland godt. tilsæt gradvismere mel, og ælt en blød dejsammen. lad den hæve ca.40 min.
- Drys durummel på bordet, ogvend dejen ud. drys dejen medmere durum, og klap luften udaf den. glat dejen let med enkagerulle, den skal være ca. 2cm tyk.
- Skær den i passende “stykker”med et pizzahjul (megetbedre for bordet end en kniv),og læg dem til efterhævningpå pladen. lad dem efterhæveca. 30 min., og bag dem højt iovnen ved 225 gr. i ca. 14 min.