Franske stykker med ost

Franske stykker med ost

Nemme småbrød, der passergodt til supper og salater.

(8-10 stk.)

Ingredienser

  • 2½ dl lunken mælk
  • 2 spsk. olie
  • 25 g gær
  • 1½ tsk. salt
  • 25 g revet ost, emmentaler el. Grana
  • ca. 300 g mel
  • durummel til formning

  1. Pisk mælk, olie, smuldretgær og salt sammen. tilsætost og halvdelen af melet,og bland godt. tilsæt gradvismere mel, og ælt en blød dejsammen. lad den hæve ca.40 min.
  2. Drys durummel på bordet, ogvend dejen ud. drys dejen medmere durum, og klap luften udaf den. glat dejen let med enkagerulle, den skal være ca. 2cm tyk.
  3. Skær den i passende “stykker”med et pizzahjul (megetbedre for bordet end en kniv),og læg dem til efterhævningpå pladen. lad dem efterhæveca. 30 min., og bag dem højt iovnen ved 225 gr. i ca. 14 min.