Frikadeller med æble & timian
Fornyet klassiker.
4
Ingredienser
- ½ dl bulgur + ½ dl kogende vand
- 400-500 g hakket magert kalve- og skinkesmåkød
- 1-2 tsk salt
- ½ tsk peber
- ½-3/4 tsk stødt kanel
- 1 hakket løg
- 1 udkernet, fintrevent æble
- 1 æg
- 1 spsk timianblade
- 2 tsk olie til stegning
- Slaw af selleri og gulerod:
- ½ selleriknold
- 3 store gulerødder
- Dressing:
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1 tsk flydende honning
- 3 spsk græsk yoghurt
- 1 spsk god mayonnaise
- lidt æbleeddike
- sød paprika
- Sådan gør du: Kom bulguren i en skål, hæld kogende vand over, og lad den trække 10 minutter. Afdryp og dup evt. bulguren tør.
- Kom alle ingredienser til farsen i en foodprocessor, og blend dem til en jævn fars, som formes til 18 små frikadeller. Steg kødbollerne gyldne i olie – ryst panden undervejs. Tag dem af, og hold dem varme.
- Snit grønsagerne i tynde bånd med skrællekniven. Pisk dressingen sammen, og smag den godt til, før den blandes omhyggeligt med grønsagerne, der drysses med lidt sød paprika og serveres til dellerne.
- Energi pr. person: 390 kcal, fedt 30%, protein 37%, kulhydrat 33%