Upside-down-kage med ananas

Upside-down-kage med ananas

Skøn kage med lækker ananas. Kagen bages med frugten i bunden af formen og vendes ud på et fad, såfrugten ved servering ligger øverst. Du kan bruge frisk ananas eller ananas fra dåse alt efter sæson og temperament.

1 kage til ca. 8-10 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 50 min.
  • Fryse-egnet
  • 50 g smør
  • 125 g farin
  • 1 frisk ananas (eller 1 dåse)
  • 50 g smør
  • 3 spsk sirup
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 1⁄2 tsk bagepulver
  • 3⁄4 tsk stødt kardemomme
  • 1⁄4 tsk salt
  • 1 1⁄2 dl mælk

  1. Tænd ovnen på 180grader. Smelt smørret ien gryde, tilsæt farin ogrør, til det er smeltet.Hæld det ud i bundenaf en smurt form (24-26cm).
  2. Skær skrællen af ananassenog skær den ibåde eller skiver udenstok. Læg frugten tætpå farinmassen.Pisk smør, sirup og sukkersammen og piskæggene i ét ad gangen.
  3. Sigt mel sammen medbagepulver, kardemommeog salt og vend deti dejen skiftevis medmælken. Fordel dejenover frugten og bag kagenmidt i ovnen 45-50min. Tjek med en tandstikker,om kagen ergennembagt, og lad denhvile 10 min. i formenfør den vendes ud på etfad.
  4. Brug et par viskestykkereller store grydelapperfor at undgåstænk af varm farin.Server kagen lun ellerafkølet med flødeskumeller is.
  5. Variation:
  6. Upside-downmuffins:Fordel densmeltede farin i en muffinpandemed 12 huller. Læg frugt i hullerne ogfyld op med dej. Bagkagerne 20-25 min. oglad dem stå i formen 5min., før de vendes udpå et fad. Læg dem evt.i papirforme.