Fromagelagkage med nøddebunde

Fromagelagkage med nøddebunde

Servér årstidens velsmagende frugter eller bær til lagkagen. F.eks. er blommer, brombær og æbler eller citrusfrugter, som klementiner og appelsiner særligt velegnede.

1 lagkage, 10-12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Hviletid: ca. 2 timer
  • Hasselnøddebunde:
  • 100 g hasselnøddekerner (75 g til bundene og 25 g til pynt)
  • 4 æg
  • 75 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 spsk. majsstivlese (eller kartoffelmel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • Hvidvinsfromage:
  • 10 blade husblas (20 g)
  • 125 g sukker
  • 1 dl vand
  • 2½ dl hvidvin (uden fadsmag, f.eks. Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürz-traminer eller anden hvidvin fra Alsace eller Tyskland eller hyldeblomstsaft)
  • 4 æg
  • 4 æggeblommer
  • ½ l piskefløde
  • Pynt:
  • 1½ dl piskefløde
  • 12 blommer
  • 25 g af de ristede hasselnødder

  1. Ristede nødder: Læg hasselnødderne på bagepapir på en bageplade. Bag nødderne gyldne i ca. 10 min. ved 200 grader. Hold øje med nødderne, så de ikke bliver for mørke. Lad nødderne køle lidt af. Gnid de brune hinder af nødderne. Tag ¼ fra til pynt.
  2. Blend 75 g ristede hasselnøddekerner til meget fint mel i en foodprocessor. Si det igennem en grov si.
  3. Nøddebunde: Pisk æg, farin og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser eller røremaskine, til det er stift og skummende.
  4. Bland mel og majsstivelse med bagepulver. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber sammen med de blendede, ristede nødder.
  5. Hæld dejen i en smurt springform, og bag i ca. 20 min. ved 175 grader. Stik et træspyd i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl kagen på en bagerist, og flæk den til 2 bunde med en brødkniv.
  6. Fromage: Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  7. Kog sukker og vand til sirup.
  8. Tryk vandet ud af husblasbladene, og rør dem og vinen i sukkerlagen.
  9. Pisk æg og æggeblommer skummende. Hæld den varme sukkerlage med hvidvin i æggeskummet under kraftig piskning. Lad massen køle af i køleskabet og rør af og til, indtil den har samme konsistens som flødeskum. Vend letpisket flødeskum i fromagen.
  10. Saml lagkagen: Læg en bund i en lagkagering eller en springform beklædt med film. Hæld fromagen i, læg en bund over, og lad kagen stivne i ca. 2 timer. Kagen kan holde sig i flere dage i køleskab. Pynt fromagelagkagen med flødeskum, stykker af blommer og ristede nøddekerner.