Fromagelagkage med nøddebunde
Servér årstidens velsmagende frugter eller bær til lagkagen. F.eks. er blommer, brombær og æbler eller citrusfrugter, som klementiner og appelsiner særligt velegnede.
1 lagkage, 10-12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: 20 min.
- Hviletid: ca. 2 timer
- Hasselnøddebunde:
- 100 g hasselnøddekerner (75 g til bundene og 25 g til pynt)
- 4 æg
- 75 g brun farin
- 50 g sukker
- 100 g hvedemel
- 2 spsk. majsstivlese (eller kartoffelmel)
- 1 tsk. bagepulver
- Hvidvinsfromage:
- 10 blade husblas (20 g)
- 125 g sukker
- 1 dl vand
- 2½ dl hvidvin (uden fadsmag, f.eks. Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürz-traminer eller anden hvidvin fra Alsace eller Tyskland eller hyldeblomstsaft)
- 4 æg
- 4 æggeblommer
- ½ l piskefløde
- Pynt:
- 1½ dl piskefløde
- 12 blommer
- 25 g af de ristede hasselnødder
- Ristede nødder: Læg hasselnødderne på bagepapir på en bageplade. Bag nødderne gyldne i ca. 10 min. ved 200 grader. Hold øje med nødderne, så de ikke bliver for mørke. Lad nødderne køle lidt af. Gnid de brune hinder af nødderne. Tag ¼ fra til pynt.
- Blend 75 g ristede hasselnøddekerner til meget fint mel i en foodprocessor. Si det igennem en grov si.
- Nøddebunde: Pisk æg, farin og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser eller røremaskine, til det er stift og skummende.
- Bland mel og majsstivelse med bagepulver. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber sammen med de blendede, ristede nødder.
- Hæld dejen i en smurt springform, og bag i ca. 20 min. ved 175 grader. Stik et træspyd i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl kagen på en bagerist, og flæk den til 2 bunde med en brødkniv.
- Fromage: Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i ca. 5 min.
- Kog sukker og vand til sirup.
- Tryk vandet ud af husblasbladene, og rør dem og vinen i sukkerlagen.
- Pisk æg og æggeblommer skummende. Hæld den varme sukkerlage med hvidvin i æggeskummet under kraftig piskning. Lad massen køle af i køleskabet og rør af og til, indtil den har samme konsistens som flødeskum. Vend letpisket flødeskum i fromagen.
- Saml lagkagen: Læg en bund i en lagkagering eller en springform beklædt med film. Hæld fromagen i, læg en bund over, og lad kagen stivne i ca. 2 timer. Kagen kan holde sig i flere dage i køleskab. Pynt fromagelagkagen med flødeskum, stykker af blommer og ristede nøddekerner.