Frugtsalat med skyr og sprød boghvede
Superenkel og mættende frugtsalat, somkan nydesbåde til morgenmad, mellemmåltid og dessert.
3-4
Ingredienser
- Boghvedemysli:
- 1½ dl boghvede
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk honning
- 1 nip salt
- 2 spsk kakaonips (eller
- hakket mørk chokolade)
- Skyr:
- 1 moden banan
- 1 tsk vaniljepulver
- 300 g skyr
- Frugt:
- 1 mango
- 2 pærer
- ½ ananas
- 1 granatæble eller to håndfulde granatæblekerner
Sådan gør du:
- Boghvedemysli:
- Rist boghveden i lidt olivenolie på en varm pande. Den skal riste i cirka fem minutter, eller til den er ved at være sprød. Kom honning ved og rist videre i cirka 1 minut, rør hele tiden, så det ikke brænder på. Smag til med et nip salt. Hæld boghveden på et stykke bagepapir, og lad den køle helt. Vend den med kakaonips.
- Skyr:
- Blend banan og vanilje i en foodprocessor. Kom skyr i, og blend kort. Pas på, du ikke blender for længe, så ødelægger du den gode konsistens.
- Frugt:
- Skær frugten i mundrette stykker, befri granatæblet for kerner – medmindre du har været så heldig at komme forbi et supermarked, der sælger klar-til-brug-granatæblekerner – og anret frugt med skyr og sprød boghvede. Server straks.