Fuldkornspasta & citron-pesto
Helt igennem enkelt − helt igennem godt.
Næringsindhold
- Energi pr. person:620 Kcal
- Fedt:29 %
- Protein:14 %
- Kulhydrat:57 %
4
Ingredienser
- 500 g blomme- eller
- cherrytomater i halve
- 1 slank courgette i stave
- lidt olivenolie
- salt, peber
- ½ tsk stødt oregano
- 2 pakker frisk
- fuldkornspasta
- fra Bornholm (400 g)
- 1 bakke babyspinat
- CITRONPESTO:
- Reven skal af 1 ubehandlet citron
- 1–2 fed hvidløg
- 25 g reven parmesan
- 25 g pinjekerner
- 40 g persillekviste
- ½ tsk salt
- 1 dl olivenolie
- TILBEHØR:
- Groft brød
Sådan gør du:
- Læg tomaterne på en bageplade med snitfladen opad, læg courgette-stavene ved siden af. Stænk lidt olivenolie over, drys salt, peber og oregano på og bag tomater og courgetter ved 125° 1 time. Lav citronpestoen imens. Blend citronskal, hvidløg, parmesan, pinjekerner og persille med salt. Tilsæt olivenolien, mens der blendes, til du har en tyk sauce. Tag halvdelen fra til retten her og gem resten. Kog pastaen efter anvisningen på pakningen og vend den med tomater, courgetter, spinat og citronpesto.
- Energ i pr. person: 620 kcal., fedt 29% , protein 14%, kulhydrat 57%.