Fuldkornspasta med rejer og ærtepesto
Det her er pasta på den sunde måde. Ærtepestoen er også super som dip eller smørrelse i en sandwich.
Næringsindhold
- Energi pr. person:675 Kcal
- Fedt:20 %
- Protein:19 %
- Kulhydrat:61 %
4
Ingredienser
- 375 g fuldkornslinguine
- ÆRTEPESTO:
- 250 g grønne ærter
- 25 g ristede pinjekerner
- 2 fed hvidløg
- 25 g reven parmesan
- Ca. 1 dl basilikumblade
- Ca. 1 dl mynteblade
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 tsk citronsaft
- Evt. lidt kogevand fra ærter eller pasta
- Salt og friskkværnet peber
- 200 g store rejer
- 2 panino eller 250 g groft brød
Sådan gør du:
- Begynd med pestoen. Blancher ærterne i kogende, letsaltet vand i 1 minut. Hæld dem i en sigte, afkøl dem under den kolde hane og lad dem dryppe af.
- Blend ærter, pinjekerner, hvidløg og parmesan med basilikum- og mynteblade, olivenolie samt lidt citronsaft. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra ærter eller pasta, så pestoen får den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakningen, afdryp og vend den med pesto og rejer og server med brød.
- ENERGI PR. PERSON: 675 kcal, fedt 20%, protein 19%, kulhydrat 61%.