Kylling i karry: Nem og sund opskrift
Kylling i karry smager skønt. Prøv denne version med spinat, som har masser af fylde. Nyd retten med mangochutney og ris til. Få opskrift her.
Kylling i karry med spinat
(4 pers.)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 æble
- 4 hele kyllingelår, delt i over- og underlår
- Olie til stegning
- 1½ spsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje (valgfri)
- 1 l hønsebouillon
- Ca. 2 spsk. majsstivelse
- 75 g babyspinat
- 200 g ærter
- 1-2 spsk. mangochutney
- Salt og peber
- Pil og hak løg og hvidløg, og skræl og riv æblet.
- Brun kyllingelårene i olie i en stor gryde, og sæt dem til side. Sauter løg og hvidløg i samme gryde, til løgene er klare. Kom karry og gurkemeje ved, og sauter videre kortvarigt, inden du tilsætter æble, hønsebouillon og kyllingelår.
- Bring gryden i kog, og lad det simre stille og roligt under låg i ca. 40 min., til kyllingelårene er møre. Tag kyllingelårene op af gryden, og blend evt. saucen med en stavblender for en finere konsistens. Jævn saucen med majsstivelse rørt ud i vand.
- Vend spinaten i lidt efter lidt, til den falder sammen, og vend til sidst kyllingen og ærterne i. Lun det hele igennem, og smag til med mangochutney, salt og peber. Nyd retten med ris til.
TIP: Bruger du spinat fra frost, er det bedst at undlade det, hvis retten skal fryses. Tilsæt det i stedet ved genopvarmning.