Glutenfri fynske boghvedevafler
Det er lidt sjovt, men der findes ret mange gamle opskrifter, som stort set er glutenfri og disse vafler er en af dem. Vi har ændret lidt og tilsat mere krydderi, og vi må sige, at de er vældig gode med flødeskum eller kokosfløde og jordbærmarmelade på.
Ca. 35 vaffelhjerter (8 hele vafler)
Total:5 minutter
Ingredienser
- 4 dl. rismælk (mandel, soya eller komælk)
- 1 tsk. æblecidereddike
- 175 gr. boghvedemel
- 50 gr. kartoffelmel
- 2 æg, delt i hvider og blommer
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 1 spsk. sukker eller kokossukker
- Skal af 1/2 citron
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. natron
- 1 spsk. kardemomme
- 50 gr. smeltet smør
Sådan bager du glutenfri vafler
- Tilsæt æblecidereddike til mælken og lad det stå en 10 min.
- Pisk imens hviderne stive og sæt til side.
- Rør nu alle de øvrige ingredienser sammen med mælken og fold til sidst hviderne i.
- Bages til lysebrune på begge sider og serveres straks med flødeskum eller kokosfløde samt jordbærmarmelade.
PRØV OGSÅ:Mormor Elinors vaniljekranse - glutenfri