Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg

Et stykke langtidsstegtoksekød i gryde giveren skøn og fyldig sovs. Her er oksestegen serveret med broccoli og kartofler.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid:
  • ca. 2 timer og 30 min.
  • Fryse-egnet
  • ca. 1½ kg oksebov (gerne med ben)
  • 2 spsk spsk smør + 2 spsk olie
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g perleløg (pillede)
  • ½ liter øl
  • 3-4 laurbærblade
  • 750 g gulerødder (stykker)
  • Jævning: (til 1 liter sovs)
  • 40 g smør
  • 60 g hvedemel
  • Drys: persille (hakket)
  • Tilbehør: broccoli og kartofler

  1. Brun kødet i en stegegrydei smør og olie.Krydr med salt og peber.Steg løgene medi et par min. Tilsæt ølog laurbærblade. Ladkødet småstege underlåg i ca. 2 timer og 30min., til det er mørt.
  2. Vend det et par gangeunder stegningen.Spæd evt. med vand.Tilsæt gulerødder desidste 20 min. af stegetiden.
  3. Si kogelagen fraog lav sovsen: Mål, omder er 1 liter, og spædellers med øl eller vand.Smelt smørret, drysmel i og rør sammeni en gryde. Spæd medkogelagen, pisk godtog kog sovsen i ca. 5min.
  4. Smag til med saltog peber. Skær førstkødet fra benet og skærderpå skiver på tværsaf kødtrådene ved atstille kødstykkerne påhøjkant, eller skær lidtpå skrå, så kødet erlettere at tygge. Servérkødet med sovs, et dryspersille, friskkogt broccoli.