simremad

Gæstekok: Nicolaj Løngreen laver simpel simremad

Her får du Nicolaj Løngreens super simple og super lækre opskrift lækker simremad: Krydret gryderet med kalvebov, bagt knoldselleri og appelsin/mandel-salat:

Tre gode grunde til at lave denne skønne simreret:

  • Kikærter er et godt supplement som proteinkilde, og de har en god evne til at suge smag til sig.
  • Bagte selleri er et eksempel på, hvor meget velsmag en simpel tilberedning kan fordre.
  • Julesalatens bitterhed og sprøde karakter samler hele retten, således at alle smags-løg bliver stimuleret.

Krydret gryderet med kalvebov, bagt knoldselleri og appelsin/mandel-salat

4 personer

400 g kalvekød i tern

1 spsk olie

spidskommen

koriander

tandori Masala

hvedemel

4 løg

3 fed hvidløg

200 g kikærter, tørre (skal udblødes natten over)

4 gulerødder

mynte .

Brun kødet i olie i en gryde. Tilsæt krydderier, herefter grofthakket løg, hvidløg og kikærter. Varm det godt igennem og drys melet over ingredienserne og rør sammen. Tilsæt vand lidt ad gangen, mens du rører grundigt, så melet bliver rørt ud. Der skal bruges ca. 1 l vand.

Skræl gulerødderne og skær dem i store grove stykker og tilsæt dem.

Lad retten simre i 1-1½ time under jævnlig omrøring. Server med grofthakkede myntebla-de på toppen.

Smørbagt knoldselleri

50 g smør

1 Knoldselleri

Alufolie.

Brun smørret i en gryde. Lad det bruse op ved lidt over middel varme, ryst gryden godt og jævnligt, indtil det dufter nøddeagtigt.

Skær toppen og den ujævne bund af sellerien, og vask den grundigt.

Læg et stykke folie, som hele sellerien kan være indeni, på bordet. Sæt sellerien på mid-ten af folien, hæld det brunede smør over og drys med rigeligt salt. Pak folien godt rundt om sellerien, der bages i ovnen i ca. 1 ½ time ved 160 grader.

Salat

2 stk julesalat

1 glas sorte oliven i olie, god kvalitet

50 g mandler

olie

salt

1 appelsin.

Skær julesalaten i tynde strimles på tværs. Udsten oliven, og hak dem groft. Hak mandlerne groft, og rist dem på en mellemvarm pande med lidt olie og salt. Skær fileterne fra appelsinen som skæres i små tern – gem saften.

Vend salaten med oliven, appelsin og smag til med appelsinsaften og en smule olivenolie. Drys med mandlerne.

Om kokken:

NIKOLAJ LØNGREEN, 31 år. Daglig køkkenleder i en børneinstitution og har tidligere været køkkenchef på Michelinrestauranten, Ensemble. Bor på Nørrebro, gift og har to børn.