Gæstekok: Vibeke Lehn serverer simre-bolognese
Brug rundhåndet af efterårets mange skønne, grove rodfrugter i denne bolognese, der laves af okseinderlår og krydres med lidt røget bacon, laurbær, tomater og tynde stykker appelsinskal. Simremad af super kvalitet med fint indhold af fibre og protein.
Simre-bolognese
4 personer.
Tid: ca. 2 timer.
1 spsk olivenolie
450 g okseinderlår i tern eller strimler
1 tyk skive øko-bacon i tern
1 - 2 hakkede løg
2 fed hvidløg
2 – 3 groft snittede gulerødder
½ selleri i grove stykker
1 pastinak eller persillerod
2 laurbærblade
lidt tyndskåret skal af ubehandlet appelsin
salt, friskkværnet peber
1 tsk urtekrydderi (såsom oregano, basilikum eller rosmarin)
1 liter tomatsauce eller passata
2,5 dl grøntbouillon
300 g fuldkornspasta
50 g parmesanflager.
Sådan gør du
Olien varmes op, hvorefter du bruner kødstykkerne deri ved rask varme. Efter 2 - 3 minut-skal de op.
Kom derefter bacontern og grønsager i gryden, svits dem under omrøring et par minutter og tilsæt laurbærblade og appelsinskal, samt en rundhåndet omgang salt, peber og ur-tekrydderi. Læg kødet tilbage i gryden, hæld tomatsauce samt bouillon ved og lad det hele simre ved svag varme i 1 - 2 timer. Rør af og til og spæd evt. op med yderligere bouillon undervejs.
Smag retten til, og servér den med pasta, parmesan og salat.
Tilbehør:
salat af fennikel & pære, brøndkarse & græskarkerner.
1 fintsnittet fennikel
1 – 2 udkernede, aromatiske pærer i tynde både
1 bdt brøndkarse.
Dressing:
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Salt og peber
1 spsk ristede græskarkerner.
Bland ingredienserne til salaten. Pisk dressingen sammen og smag den til, før den dryp-pes over salaten.
Energi pr. person:
790 Kcal , fedt 29% , protein 22%, kulhydrat 49%.