Gazpacho med blommer fra Hjemmet

Gazpacho med blommer

Den spanske grøntsagssuppe har fået selskab af blommer, og det gør blot den læskende spise endnu bedre.

Når solen står højt på himlen, er appetitten ikke altid til solid kost. Her er gazpacho et genialt måltid, for det smager herligt, er super nemt at lave og oven i købet sindssygt sundt.

Min søn på to år kan være svær at få grøntsager i, men når der er gazpacho i tallerkenen, labber han pludselig tomater, agurk og rød peber i sig. Utroligt, hvad det gør at blende de grønne sager!

Jeg var til et forrygende sommerbryllup forleden, og her fik vi serveret blommegazpacho til forret. Dén kombination har jeg aldrig oplevet før, men den smagte intet mindre end fantastisk. Så jeg skyndte mig hjem og eksperimenterede lidt i køkkenet. Resultatet får du her, og jeg håber, du bliver lige så begejstret for suppen som mig.

2 personer (eller forret til 4 personer)

Arbejdstid: 20 min.

Køletid: 2 timer

250 g blommer

250 g tomater

1 stor rød peberfrugt

½ agurk

1 fed hvidløg

¼ frisk rød chili

40 g brød (uden skorpe) 

1½ spsk. citronsaft

2 dl kold grønsagsbouillon

½ spsk. æbleeddike 

salt og peber

Tilbehør:

f.eks. blommer, grøn peberfrugt, agurk og evt. rugbrødschips

Suppe:

1. Skær et kryds i toppen af hver blomme og tomat. Kom dem i en gryde med kogende vand i et kort øjeblik og derefter i en skål med koldt vand. Træk skindet af både blommer og tomater. Skær blommerne i mindre stykker, og smid kernen ud. Skær tomaterne i kvarte.

2. Fjern stilk og kerner fra peberfrugten, og skær den i mindre stykker. Skræl agurken, og skær den i mindre stykker. Hak hvidløg og chili.

3. Kom det hele i en blender sammen med brød i små stykker. Tilsæt citronsaft, bouillon, eddike, salt og peber. Blend til ensartet konsistens, og smag til med hvidløg, citronsaft, eddike, salt og peber.

4. Sæt gazpachoen i køleskabet – gerne i et par timer, så den er iskold ved servering.

Tilbehør:

5. Servér suppen med små tern af blomme, grøn peberfrugt, agurk og evt. rugbrødschips.

Få opskriften på rugbrødschips her