Glutenfri fastelavnsboller

Glutenfri fastelavnsboller

Selvom man ikke tåler gluten, kan man godt være med til festen, og nyde de dejlige boller med vaniljecreme.

10 boller

Total:2 timer 35 minutter

Arbejdstid:2 timer 15 minutter

Ingredienser

Dej:

  • ¼ liter mælk
  • 25 g gær
  • 1 dl loppefrøsskaller (25 g)
  • 125 g blødt smør
  • 2 æg
  • 150 g rismel
  • 100 g majsstivelse
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ tsk. salt

Endvidere:

  • 1 æg til pensling

Vaniljecreme:

  • 1 stang vanilje (eller 2 tsk. vaniljepaste)
  • 4 spsk. sukker
  • 2 æg (eller 4 æggeblommer)
  • 3 dl sødmælk
  • 2 spsk. majsstivelse

Glasur:

  • 100 g flormelis
  • 1-2 spsk. kogende vand (eller kaffe)

Pynt:

  • hakkede pistacier eller nødder
  • frysetørret hindbær

Sådan gør du:

  1. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem med sukkeret. Pisk æg, mælk, vaniljesukker og majsstivelse sammen i en gryde, og pisk det over varmen, til det koger. Kog under omrøring i 1 min, og hæld cremen over i en skål. Afkøl cremen, og sæt den i køleskab i mindst 1 time. 
  2. Lun mælken (maks. 37 grader), og rør gær og loppefrøsskaller i.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt igennem i 5-8 min. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  4. Form forsigtigt dejen til boller (á ca. 75 g) med en ske, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Tryk med fingrene en fordybning i hver bolle, og fyld dem med 2 tsk. vaniljecreme. Lad dem hvile tildækket i 15 min.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 180 grader varmluft eller 200 grader alm. ovnvarme i ca. 20 min. Afkøl på en rist.
  7. Glasur: Rør flormelis til glasur med kogende vand eller kaffe. Pynt bollerne med glasur og drys.

Tips:

  • Du kan også fylde bollerne med marcipanremonce eller både creme og remonce.
  • Lukkede boller: Form en bolle, og tryk den flad i hænderne. Læg ca. 2 tsk. creme på, og saml forsigtigt dejen omkring fyldet. Læg den på en bageplade med bagepapir, og fortsæt som i opskriften.