Lækker opskrift på glutenfri græskarkage
Græskar er normalt ikke en ingrediens, vi forbinder med kagebagning. Men lad dig forføre af denne lækre glutenfri kage, og prøv selv. Græskaret gør kagen overraskende saftig – og vi lover, den ikke smager sundt. Se her, hvordan du bager glutenfri græskarkage:
Glutenfri græskarkage til 6 personer
Total:1 time
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Glutenfri kagedej:
- 1 dl rismel
- ½ dl kartoffelmel
- 1½ spsk. FiberHusk
- 1 tsk. pepparkagekrydderi
- 1 knsp. revet muskatnød
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl sukker
- 1 dl græskarpuré (se tip)
- ¾ dl rapsolie
- 1 æg
Glasur:
- 1 dl flormelis
- 1-2 spsk. citronsaft
Pynt:
- Flormelis
Sådan bager du en glutenfri græskarkage:
- Smør en form på ca. 1 liter (vælg en laktosefri smør, hvis kagen skal være laktosefri), drys med rismel, og sørg for, at alle siderne i formen er dækket. Bank overskydende rismel ud.
- Dej: Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Bland græskarpuré, olie og æg i en anden skål.
- Sigt og vend de tørre ingredienser ned til puréblandingen.
- Fyld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 150 grader i ca. 30 min., tjek med et spyd eller gaffel, at kagen er færdigbagt.
- Glasur: Bland flormelis med citronsaft. Når kagen er helt afkølet, hælder du glasuren over kagen. Drys lidt flormelis over.