Græske kødboller på fladbrød
Skønne græske kødboller lavet på lam med skønne urter og krydderier. Server dem på fladbrød og med frisk salat.
4 personer
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. friskhakket mynte
- 2 spsk. hakket persille
- 1 hakket løg
- 500 g hakket oksekød eller hakket lammekød
- 1 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 1½ tsk. salt
- 2 spsk. citronsaft
- 2 dl sesamfrø
- 2-3 spsk. olie til stegning
- 1 romainesalat
- 2 spsk. citronsaft
- 2 tomater
- 2 forårsløg
- 100 g fetaost
- ½ granatæble
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 4 fladbrød eller store pitabrød fra frost
- 4 spsk. tahin
- 2 dl græsk yoghurt
- 4 spsk. vand
- salt og peber
Sådan gør du:
- Hak hvidløg, mynte og persille fint. Rør hakket løg og kød sammen med krydderurteblandingen, kanel, spidskommen, salt og citronsaft.
- Form farsen til 15-20 kødboller. Vend dem i sesamfrø.
- Steg dem på en pande i olie. ca. 15 min. til de er gennemstegt. Stik dem evt. på spyd.
- Snit salaten, og dryp med citronsaft. Skær tomaterne i tern, og fordel dem over salaten. Fordel tern af fetaost over. Pynt med granatæblekerner. Dryp med olivenolie, og drys med oregano, salt og peber.
- Lun fladbrødene.
- Pisk tahin, yoghurt og vand sammen, og smag til med salt og peber.
- Fordel salaten over fladbrødene. Læg et spyd med kødboller over hver. Dryp med tahinblandingen.