Græsk salat og grillet dorade
Græsk salat går til de fleste former for grillmad. Prøv en hel grillet fisk, som i Grækenland.
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- Fisk:
- 4 små dorader a 4-500 g (køb fisk med hoved, men få gerne fiskehandleren til at fjerne indvoldene)
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- 2 citroner
- Salat:
- 1 agurk
- 6 store tomater
- 200 g fetaost
- 1 rødløg
- 20 sorte, græske oliven m. sten
- 4 stilke mynte
- 4 spsk olivenolie
- 4 spsk rødvinseddike eller balsamico
Sådan gør du
- Fisk: Skrab skællene af fiskene med en kniv, og skyl dem. Gnid fiskene med olivenolie, salt og peber. Varm en grill eller grillpande godt op, og grill fiskene ca. 8 min på hver side. Halvér citronerne, og grill dem på skæresiden 5-6 min.
- Salat: Sørg for at tage grøntsagerne ud af køleskabet i god tid, så de ikke er helt kolde ved servering for at få den helt rigtige sommerferiefølelse. Skær skrællen af agurken, og skær den i grove skiver. Skær tomat og feta i grove stykker. Skær løget i ringe.
- Anret det hele med sorte oliven og mynte, dryp olie og rødvinseddike over. Pres grillet citron over fisken ved servering.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ på Gastro.dk: 6 sommeropskrifter fra Dragsholm Slot