Græskarsuppe
4 personer
Græskarsuppe
- 500 g græskarkød
- 300 g kartofler
- 2 løg
- 3 spsk. smør
- 1 liter hønsebouillon
- 2 tsk. friske timianblade
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. salt
- peber
- Basilikumolie:
- 3 spsk. hakket basilikum
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- Tilbehør:
- Italiensk brød skåret i tynde skiver. Rist dem i ovnen ved 250 gr., til de er sprøde og gyldne. Gnid dem evt. med hvidløg, og dryp med olivenolie.
- Skær græskarkødet i små tern. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Hak løgene. Svits græskar, kartofler og løg i smør i en gryde. Tilsæt bouillon og timianblade, og lad det snurre sammen ca. 40 min. Under låg.
- Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen, og tilsæt fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Miks basilikum, olivenolie og citronsaft i en blender, eller pisk det sammen i en skål. Server suppen med basilikumolie og ristede brødskiver.