4 personer

Græskarsuppe

  • 500 g græskarkød
  • 300 g kartofler
  • 2 løg
  • 3 spsk. smør
  • 1 liter hønsebouillon
  • 2 tsk. friske timianblade
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • Basilikumolie:
  • 3 spsk. hakket basilikum
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Tilbehør:
  • Italiensk brød skåret i tynde skiver. Rist dem i ovnen ved 250 gr., til de er sprøde og gyldne. Gnid dem evt. med hvidløg, og dryp med olivenolie.

  1. Skær græskarkødet i små tern. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Hak løgene. Svits græskar, kartofler og løg i smør i en gryde. Tilsæt bouillon og timianblade, og lad det snurre sammen ca. 40 min. Under låg.
  2. Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen, og tilsæt fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Miks basilikum, olivenolie og citronsaft i en blender, eller pisk det sammen i en skål. Server suppen med basilikumolie og ristede brødskiver.