Græskartærte med edderkoppespind

Halloweenkage: Græskartærte med edderkoppespind

Skøn tærte til halloween - den fine græskartærte pyntes med et fint edderkoppespind af chokolade. Server tærten med en klat flødeskum eller en skefuld vaniljeis.

10 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 175 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl olie (solsikke el. majs)
  • 3 spsk. koldt vand
  • Fyld:
  • 150 g græskarkød i tern
  • 3 æg
  • 225 g gyldent rørsukker
  • 1½ dl piskefløde
  • 1¼ dl ahornsirup
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 75 g pekannødder
  • Pynt:
  • sigtet kakaopulver
  • Glasur:
  • 2 dl flormelis
  • 1½ spsk. kakaopulver
  • 1-2 spsk. kogende vand
  • Tilbehør:
  • flødeskum el. vaniljeis

Sådan laver en græskartærte med edderkoppespind

  1. Kog græskarternene møre iusaltet vand ca. 20 min. Si vandetfra, og mos græskarternenei en blender eller foodprocessor.Lad mosen køle af, mens dulaver dejen.
  2. Rør melet med salt og olie.Saml dejen med vandet. Udruldejen, og læg den i en smurttærteform (22 cm i diameter).Stil fadet i køleskab en timestid.
  3. Pisk æggene. Tilsætgræskarmos, sukker, fløde,ahornsirup og vaniljesukker.Pisk det sammen. Hak nødderne,og vend dem i. Kom fyldeti tærten. Bag kagen ca. 50min. ved 175 gr. på midtersteovnribbe. Afkøl kagen helt.
  4. Sigt kakaopulver over kagen.Rør glasuren sammen, og komden i en sprøjtepose med lilletylle, og tegn edderkoppespindpå kagen. Sæt evt. en plastedderkoppå. Server kagen medflødeskum eller is.