Græske tarteletter

Græske tarteletter

Arbejdstid: 30 min.Bagetid: 8-10 min.Tarteletterne er fryseegnede (uden fyld)

8-10 stk.

Ingredienser

  • 125 g mel (ca. 2 dl)
  • 75 g smør
  • 1 knsp salt
  • ½ æg
  • lidt koldt vand
  • Fyld:
  • 2 tomater (i skiver)
  • 2 „skoleagurker” (i skiver)
  • 3-4 spsk salatost (eller feta, i små tern)
  • 2 forårsløg (i skiver)
  • sorte oliven
  • 2-3 spsk olie + 1 spsk vineddike
  • salt og peber

  1. Findel smørret i melet og kom de øvrige ingredienser i.
  2. Saml dejen og læg den i køleskabet i en halv time. Udrul og udskær den i kvadrater (10x10 cm).
  3. Beklæd smurte linseforme med dejen.
  4. Bag dem ved 200 grader i ca. 10 min.
  5. Bland fyldet og kom det først i tarteletterne lige før servering.